Tylol Hot pediatric & Tylol Cold

Kad su djeca bolesna, nema šta ne bismo uradili da im olakšamo. Najradije bismo preuzeli sve njihove muke i simptome na sebe, samo da im bude bolje. Pošto to ne možemo, pokušavamo sa poznatim i manje poznatim metodama smanjiti ili pobijediti simptome koji ih muče, a brojne su to metode – od jaja na prsima, krompira i senfa na nogama, preko raznih čajeva, obloga od ovoga i onoga, do velikog broja raznih preparata protiv bolova, začepljenog nosa, kašlja, kihanja, temperature… 

Ovdje je vrlo bitno skrenuti pažnju na opasnosti miješanja i kombinovanja raznih preparata – ne mogu se baš svi kombinovati! Desi se da neki imaju isto djelovanje, pa uduplavate korištenje supstanci koje mogu pokazati i sporedne efekte, pogotovo ako se tako daju.

Tylol Hot pediatric i Tylol Cold napravljeni su tako da zahvaljujući kombinaciji aktivnih supstanci koje sadrže (paracetamol + pseudoefedrin + fenilefrin), djeluju protiv svih simptoma prehlade i gripe. Tylol Cold kao dodatak sadrži još i dekstrometorfan, koji dodatno djeluje protiv suhog iscrpljujućeg kašlja.

Dakle, samo u jednom preparatu imate sve što je potrebno da djelujete na sve simptome, a pri tome se ne morate brinuti da ćete možda pogriješiti dozu nekog od aktivnih sastojaka. Oni su dozama prilagođeni djeci uzrasta 6-12 godina. Samo se držite doziranja iz uputstva za upotrebu i svi će simptomi biti pod kontrolom.

Na videu pogledajte nekoliko jednostavnih savjeta kako olakšati borbu sa simptomima prehlade i gripe.

Lijek se izdaje bez recepta.
Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima na lijek, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.