Prvi probiotik 4. generacije

Prvi probiotik 4. generacije

Proizvodnja probiotika je značajno napredovala. Od prvih probiotika, koji su proizvedeni bez ovojnice koja bi ih štitila od faktora sredine, kao i želučane kiseline i žučnih soli, danas se stiglo do 4. generacije koja ima 2 ovojnice koje štite korisne bakterije i značajno povečavaju djelotvornost proizvoda.

NBL Probitici su prvi na tržištu BiH proizvedeni ovom tehnologijom.

Više živih bakterija u crijevima

Da bi probiotik postigao djelovanje zbog kojeg ga uzimamo, potrebno je da sadrži korisne bakterije i da te bakterije žive stignu do mjesta djelovanja, odnosno crijeva.

NBL Probiotici proizvode se patentiranom tehnologijom proizvodnje sa dvostrukom ovojnicom.

zahvaljujući kojoj u poređenju sa probioticima bez ovojnice do crijeva preživljava 100 puta više korisnih bakterija.*

Yeun Y, Lee J. Effect of a double-coated probiotic formulation on functional constipation in the elderly: a randomized, double blind, controlled study. Arch Pharm Res. 2014 Dec 7

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.