NBL Glucosamine Chondroitin i
NBL Glucosamine Chondroitin MSM

GHLS_web


NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM

Su preparati namijenjeni za sprječavanje propadanja i pomoć pri oporavku zglobnih hrskavica. Koriste se u prevenciji i terapiji degenerativnih oboljenja zglobova, poput artritisa, osteoartritisa, reumatoidnog artritisa. Sprječavaju propadanje i pomažu oporavak zglobova.

Ovi preparati u svom sastavu sadrže glukozamin i hondroitin, dvije najviše ispitane supstance za ovu namjenu, u preporučenim, efikasnim dnevnim dozama! Glukozamin i hondroitin najbolje je uzimati zajedno, u kombinaciji.

Svjetske i evropske zdravstvene smjernice preporučuju da se u terapiji osteoartritisa koristi doza od 1.500 mg glukozamina i 1.200 mg hondroitina dnevno, što je ujedno i sadržaj preparata NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM.

Preparat konzumiran u propisanim količinama sprječava dalje propadanje zglobova, popravlja pokretljivost i smanjuje subjektivne tegobe boli.

Oba preparata sadrže efikasne dnevne doze glukozamina i hondroitina, a NBL Glucosamine Chondroitin MSM sadrži još i dodatnu supstancu, metilsulfonilmetan (MSM). MSM u ovom preparatu pomaže smanjenju boli, upale i pomaže opuštanju mišića.

Kako i koliko dugo NBL Glucosamine Chondroitin?

NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM uzimaju se dva puta dnevno po jedna tableta, po mogućnosti uz obrok.

Za najbolji efekat, proporučuje se kontnuirano (bez prestanka) korištenje glukozamina i hondroitina. Ipak, prema studijama, efekat se ostvaruje i ako se koriste uzastopno po 3 – 4 mjeseca, sa pauzama mjesec – mjesec i pol između.

U skladu sa mogućnostima, terapija se može uzimati i 3 mjeseca uzastopno, dva puta godišnje (ciklusi: 3 mjeseca terapije, 3 mjeseca pauze) uz približno dobre rezultate.

U stanjima pojačane boli i upale ili oboljenja reumatoidni artritis, preporuka je piti NBL Glucosamine Chondroitin MSM zbog dodatnog povoljnog djelovanja MSM-a na bol i upalu.

Jednom kada započne, bolest traje doživotno. Ne može se izliječiti, ali se mogu olakšati tegobe i zaustaviti propadanje zgloba. Da bi se takav rezultat postigao, potrebno je trajno nadomještati ono što je izgubljeno i što se svakodnevno gubi u oštećenom zglobu – gradivni sastojci hrskavice zgloba. Ova terapija je hronična.

Dodatak prehrani. Izdaje se bez recepta. Na vrh


Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.