Deksalgin gel – Više o preparatu

Zašto se odlučiti za gel?

U zadnje vrijeme sve smo više svjesni neželjenog djelovanja i rizika koji nosi pretjerana upotreba tableta protiv bolova. Kada vas boli glava ili stomak, ne možete se namazati, ali kad su koštano-mišićni bolovi u pitanju, neka vam prvi izbor budu lijekovi koji djeluju lokalno poput kreme ili gela.


Zašto je Deksalgin gel drugačiji?

Deksketoprofen (aktivni sastojak Deksalgina) je supstanca sa čistim analgetskim djelovanjem (protiv bolova).

Korist za vas?

Duplo manjom dozom lijeka postiže se jednako terapijsko djelovanje u odnosu na standardno primjenjivane gelove.

Osim toga, deksketoprofen je jedini lokalni analgetik formulisan kao brzo rastvarajuća sol, te se nakon primjene brže upija i brzo počinje djelovati1,2,3.

Dokazano efikasan:

  • protiv bolova u leđima, koljenima i drugim zglobovima
  • kod upala ili istegnuća mišića ili tetiva
  • kod drugih koštanomišićnih problema
  • nakon napornog dana ili prezahtjevnog treninga

1. Deksalgin gel, uputstvo za upotrebu; 2. Joy Phillip, Chirraly pure non-steroidal anti-inflamatory drugs; Medicine Update 2010, Vol. 20, 837:840; 3. EUROPEAN PATENT SPECIFICATION, SEMISOLID PHARMACEUTICAL FORMULATION CONTAINING DEXKETOPROFEN TROMETAMOL

Lijekovi se izdaju bez recepta.
Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.