Na dan utrke

Na dan utrke: držite se samo provjerenih rituala, hrane i opreme

Na Deksalgin Spring Run se odazvao i veliki broj početnika. Za one kojima je ovo prva utrka u životu, slijedi par kratkih savjeta za dan trke.

Ništa novo od opreme ne stavljajte na sebe  je alfa i omega svake trke. Trčite u patikama i garderobi u kojima ste već istrčali bar nekoliko dugih treninga i osećali se udobno.

Dan i svakako jutro prije utrke ne jedite ništa što već niste ranije probali na treningu. Trebate imati uobičajeni dorucak 2-3 sata prije utrke. Ono što jedete inače za doručak, bez obzira šta je to, trebate i na dan trke.

Na kraju, ali ne najmanje važno, ne mijenjajte svoje rituale, kako veče prije trke tako i na sam dan. Ujutru ustanite u isto vrijeme i onoliko ranije koliko ste i inače navikli, nema potrebe da ustajete ranije. Ukoliko vam prije treninga treba kafa, svakako je popijte i na dan trke.

Sretno!

Opšti uslovi upotrebe

Pristajem da moje podatke Nobel Ilac, predstavništvo u BiH obrađuje i koristi u svrhu promocije, direktnog marketinga, obavještenja o novostima, nagradnim igrama, te radi statističke obrade i istraživanja tržišta. Podatak koji se koristi je e-mail adresa, a korisnik može bilo kada prekinuti članstvo slanjem zahtjeva na email newsletter@nobel.com.ba ili na adresu Nobel Ilac, Hasiba Brankovića 9, 71000 Sarajevo. Upoznat sam s definicijom svrhe obrade i dopuštam obavještavanje na svoju e-mail adresu.